العاملين بالسكك الحديدية و المتـــــــرو
عزيزى الزائر
نرجو من سيادتك اذا كان لديك موضوع اومقترح لتطوير مجالات العمل فى الهيئة القوميةلسكك حديد مصر اومترو الانفاق نرجو الاتصال بنا أو ابلاغنا فى القسم المخصص للمنتدى أو الاتصال على الموبايل الاتى:-
0125040673
العاملين بالسكك الحديدية و المتـــــــرو
عزيزى الزائر
نرجو من سيادتك اذا كان لديك موضوع اومقترح لتطوير مجالات العمل فى الهيئة القوميةلسكك حديد مصر اومترو الانفاق نرجو الاتصال بنا أو ابلاغنا فى القسم المخصص للمنتدى أو الاتصال على الموبايل الاتى:-
0125040673
العاملين بالسكك الحديدية و المتـــــــرو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

العاملين بالسكك الحديدية و المتـــــــرو

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  كفتــــــــــــــــــــــــــــــــه بالارز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
7sna2




المساهمات : 133
تاريخ التسجيل : 30/11/2010

 كفتــــــــــــــــــــــــــــــــه بالارز Empty
مُساهمةموضوع: كفتــــــــــــــــــــــــــــــــه بالارز    كفتــــــــــــــــــــــــــــــــه بالارز Emptyالأربعاء ديسمبر 01, 2010 1:16 pm

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته



انا النهارده جايبالكم طريقه عمل طبق رز بالكفته

وده من الوجبات الى بتعتبر سريعه يعنى ممكن تتعمل فى ساعه او 50 دقيقه



يلا بينا نبدأ



المقادير ..



1..4 اكواب رز الوليمه

2..600 جرام كفته مبهره جاهزه

3..2 معلقه كبيره زيت

4..4حبات هيل

5.. واحد عود دارسين (( قرفه))

6..3 قطع ورق غار (( هو اسمه كده بييجى من عند العطار يا جماعه))

7..4اكواب مرقه دجاج او لحم

8..1ملعقه صغيره ملح

9..نصف معلقه صغيره فلفل اسود


التحضير



*اغسلى الرز جيدا ثم انقعيه بالماء المملح لمده 20 دقيقه او اكثر

*شكلى الكفته الى اصابع بس مش صوابع محشى لالالا اطول وارفع شويه

*فى قدر متوسط ضعى الزيت وضعى الكفته وقلبيه على كافه الجهات الى ان تصبح ذهبيه اللون

*اضيفى الهيل وعود الدارسين وورق الغار الى من عند العطار متنسوش والمرق والملح والفلفل وضعى الكفته تغلى لمده دقيقه



*شغلى الفرن على درجه حراره حوالى 170 واحضرى طبق فرن متوسط الحجم

*ضعى خليط الكفته فى الطبق

*صفى الرز من ماء النقع ثم ضيفيه فوق الكفته

*غطى الطبق بغطاء محكم وسيبيه شويه مع نفسه

ادخلى الطبق الى الفرن حوالى 40 دقيقه حتى يتشرب الارز ماؤه وينضج


وبعدين خرجيه

والى ياكل لوحدة يزوررررررررررر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كفتــــــــــــــــــــــــــــــــه بالارز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العاملين بالسكك الحديدية و المتـــــــرو :: الأســـــــــــرة والمــــجــــــتـــــــمــــــع :: الـــــــــمـــــــراة-
انتقل الى: